Ogrevanje z biomaso

Zanesljiv in trajnosten način ogrevanja, za brezskrbne zimske radosti

Ogrevanje z drvmi

ogrevanje z drvmi

Ogrevanje z drvmi

Ogrevanje z drvmi je cenovno ugoden in trajnosten način ogrevanja. Sodobni kotli so opremljeni z naprednimi krmilnimi sistemi za optimalno zgorevanje in maksimalen izkoristek. Obvezna oprema poleg kotla na drva je zalogovnik ogrevalne vode v katerem se akumulira višek toplote, ki ga lahko koristimo postopoma čez čas. Tak sistem je praktičen za uporabo, saj kotel naložimo povsem polno in zakurimo le 1x dnevno. 

Subvencija Ekosklada

V kolikor staro kurilno napravo (olje, drva, …) zamenjate za novi kotel na drva, ki je na ekoskladovem seznamu vam ekosklad krije 50 % stroškov naložbe oz. največ 4000 €. Če ogrevalno napravo vgrajujete prvič (novogradnja) pa je znesek subvencije 20 % oz. največ 2000 €.

Ogrevanje s peleti

ogrevanje s peleti

Ogrevanje s peleti

Ogrevanje s peleti je cenovno malenkost dražji in trajnosten način ogrevanja. Sodobni kotli so opremljeni z naprednimi krmilnimi sistemi za optimalno zgorevanje in maksimalen izkoristek. Uporaba zalogovnika tople vode pri peletnih kotlih ni obvezna, saj se energija sprošča nadzorovano in postopoma kolikor je potreba objekta. Čiščenje pepela je lahko ročno, lahko pa izberete kotel z avtomatskim čiščenjem in transportiranjem pepela v priložen zaboj za pepel. 

Subvencija Ekosklada

V kolikor staro kurilno napravo (olje, drva, …) zamenjate za novi kotel na drva, ki je na ekoskladovem seznamu vam ekosklad krije 50 % stroškov naložbe oz. največ 2000 €. Če ogrevalno napravo vgrajujete prvič (novogradnja) pa je znesek subvencije 20 % oz. največ 800 €.

Ogrevanje s sekanci

ogrevanje s sekanci

Ogrevanje s sekanci

Ogrevanje s sekanci je primerno predvsem za večje večstanovanjske ali poslovne objekte. Kotli na sekance so opremljeni z avtomatskim doziranjem sekancev v kurišče. Sekance skladiščimo v nekem zalogovniku iz katerega se sekanci avtomatsko transportirajo v kurišče. Čiščenje pepela je avtomatsko in ni potrebno pogosto

Subvencija Ekosklada

V kolikor staro kurilno napravo (olje, drva, …) zamenjate za novi kotel na drva, ki je na ekoskladovem seznamu vam ekosklad krije 50 % stroškov naložbe oz. največ 4000€. Če ogrevalno napravo vgrajujete prvič (novogradnja) pa je znesek subvencije 20 % oz. največ 2000€.