Celovita izvedba projekta strojnih inštalacij za novogradnjo

Ponujamo celovito izvedbo projekta strojnih inštalacij za vaš novi dom. Od izvedbe grobih inštalacij, do montaže kopalniških elementov in priprave dokumentacije za pridobitev uporabnega dovoljenja. 

Kaj je v naših očeh ključno

Vsak uspešno zgrajen objekt se začne z dobrim načrtom oz. projektom. Priporočamo vam, da dobro premislite kakšna bo razporeditev prostorov in vseh ključne opreme in pohištva ter to uskladite na projektni dokumentaciji. Namreč pri izvedbi je ključnega pomena v naprej določen razpored in specifike elementov, da dela potekajo tekoče, brez nepotrebnih prekinitev. Ko imate natančno določene vse detajle, lahko pričnete z izvedbo. Smiselno je, da je izvajalec strojnih inštalacij v projekt vključen že od začetka gradnje. Tako se lahko izognemo nepotrebnemu težavam v fazi grobih inštalacij. Ko je hiša pod streho, lahko pričnemo z vgradnjo podometnih elementov ter z napeljavo vodovodnih, ogrevalnih in ostalih morebitnih inštalacij. Nato sledi polaganje talnega ogrevanja. Zadnja faza je montaža ogrevalnih in hladilnih naprav ter montaža sanitarnih elementov. 

Vse te aktivnosti je potrebno usklajevati s stranko kot tudi z izvajalci ostalih del. Če boste izbirali med več izvajalci, vam bomo najprej na podlagi projektne dokumentacije in popisa pripravili ponudbo. V primeru da se odločite za nas, bomo pred pričetkom del skupaj pregledali projekt ter dorekli še kakšno nedefinirano stvar.

Pri izvedbi novogradenj smo posebno pozorni na spoštovanje dogovorjenih izvedbenih terminov. To našim strankam veliko pomeni, saj jim to omogoča hitro napredovanje projekta ter lažje usklajevanje z izvajalcih ostalih del. 

Reference

Novogradnja Brezovica

Gre za večjo hišo s 300 m2 neto bivalne površine. Hiša je ogrevana s toplotno črpalko Mitsubishi Ecodan in po možnosti s kaminom. V poletnih mesecih se hladi s klimatsko napravo Mitsubishi. Za svež zrak skrbi centralni prezračevalni sistem Zehnder z rekuperacijo toplote in izmenjavo zraka 350 m3/h. V hiši sta dve kopalnici, ena s savno. Za čiščenje prostorov je po hiši napeljan centralni sesalni sistem Electrolux.  Gradnja hiše se je pričela januarja, septembra pa se je družina že vselila v hišo. V projektu smo začeli sodelovati že od temeljne plošče, ko smo položili temeljno kanalizacijo in kasneje v fazah pred betoniranjem AB plošč, ko smo vanje napeljali cevi za centralno prezračevanje. Ko je bila hiša pod streho smo napeljali vodovod in kanalizacijo, ogrevalno inštalacijo, inštalacijo za centralni sesalni sistem, cevi za klimatske naprave in kanal za dovod zraka v kamin. Po ometih smo položili cevi za talno gretje. Na koncu je sledila montaža toplotne črpalke, klimatskih naprav, centralne prezračevalne enote, centralne sesalne enote, sanitarne keramike,  armatur in priklop kuhinje.