Zalogovnik Optima 1000l brez izmenjevalca

UPORABA:
Zalogovnik ali hranilnik toplote potrebujemo v ogrevalnih sistemih predvsem kadar uporabljamo kotel na lesno biomaso ali solarni sistem ali toplotno črpalko ali različne kombinacije več virov toplote. Osnovna funkcija zalogovnika je, da prevzame vso razpoložljivo energijo iz kotla in drugih virov toplote. V grelna telesa pa se ves čas dovaja le potrebna količina energije.
Shranjena oziroma akumulirana toplota pa služi za neprekinjeno ogrevanje tudi več ur ali, v prehodnem obdobju, celo več dni po tem, ko smo kurili s trdim kurivom.
Zalogovniki Seltron OPTIMA ZO omogočajo maksimalni izkoristek kurilne naprave oziroma ogrevalnega sistema in hkrati veliko bivalno udobje.

PREDNOST:
– zalogovnik ima vgrajen termo-hidravlični sistem razslojevanja vode, ki se nahaja na vrhu zalogovnika in na njegovem spodnjem delu. Postopek dovajanja ogrete vode v različne cone hranilnika je temeljni princip, na katerem so zasnovani sodobni zalogovniki toplote.
– zalogovnik lahko ogrevamo z več različnimi viri. Skladno s karakteristikami izbranega vira ogrevanja, se določijo priključna mesta, kjer voda prihaja v zalogovnik.
– sistem razslojevanja zagotavlja, da se voda, ki prihaja v zalogovnik razporedi v temperaturno cono, ki ustreza njeni temperaturi. Princip razslojevanja vode se izvrši brez mešanja vode v zalogovniku. izgube so pri tem načinu delovanja zalogovnika bistveno manjše kot pri klasičnih zalogovnikih.

TEHNIČNI PODATKI:
– prostornina 1000 litrov,
– vgrajen razslojevalni sistem,
– štirje priključki za termometer spredaj,
– zalogovnik je izdelan iz visoko legirane kotlovne pločevine J235SR,
– zaščita proti koroziji,
– izolacija WLG 0,39, mehka pena, debelina 100 mm +/-10 %, brez freonov,
– premer zalogovnika brez izolacije 790 mm,
-premer zalogovnika z izolacijo 990 mm,
– višina z izolacijo 2040 mm,
– prekucna višina 2080 mm,
– debelina mehke izolacije 100 mm,
– najvišja delovna temperatura 95 °C,
– dovoljen delovni tlak zalogovnika 3 bar,
– skupna masa 170 kg,
– površina solarnega izmenjevalca 3 m2,
– najvišji obratovalni tlak izmenjevalca 10 bar,
– najvišja temperatura izmenjevalca 99 °C,
– dve leti garancije.

Izolacija vključena v ceno.