Uplinjevalni kotel na polena Centrometal BioTec-L 25

4.892,20 z 22% DDV (ob montaži 9,5 % DDV)

Kotli biotec-l so namenjeni ogrevanju od najmanjših do srednje velikih objektov. Kurivo temeljito izgoreva po principu pirolize (uplinjevanja). Prostrano kurišče omogoča nalagenje kuriva do dolžine 550 mm. Čas trajanja enega polnjenja je vsaj 4 ure pri nazivnem toplotnem učinku, z možnostjo podaljšanja na ves dan, kadar je potreba po gretju manjša.
Kotel ima možnost vzdrževanja žerjavice do 12 ur – v tem času lahko peč dodatno naložite brez ponovnega vžig. Delovanje kotla upravlja tovarniško vgrajena digitalna regulacija s pomočjo lambda sonde, senzorja temperature v kurišču kotla, motorja za upravljanje vsesavanja primarnega in sekundarnega zraka ter menjavo števila vrtljajev tlačnega ventilatorja na izhodu dimnih plinov iz kotla. Kotel se vgrajuje na instalacijo centralnega ogrevanja posredno prek trojnega termostatskega ventila in akumulacijskega zbiralnika. Kotel je preizkušen in certificiran po normi en 303-5:2012 in zadostuje razredu 5. Proizveden je v skladu z normo iso 9001 in iso 14001.

Za vgradnjo te naprave ekosklad podeljuje subvencijo v višini do 4000€

kako do subvencije?

Opis

Jekleni toplovodni kotel biotec-l, nazivne toplotne močI 34 kw, je predviden za kurjenje s trdim kurivom (polena do dolžine 55 cm, lesni briketi).

Kotli biotec-l so namenjeni ogrevanju od najmanjših do srednje velikih objektov. Kurivo temeljito izgoreva po principu pirolize (uplinjevanja). Prostrano kurišče omogoča nalagenje kuriva do dolžine 550 mm. Čas trajanja enega polnjenja je vsaj 4 ure pri nazivnem toplotnem učinku, z možnostjo podaljšanja na ves dan, kadar je potreba po gretju manjša.
Kotel ima možnost vzdrževanja žerjavice do 12 ur – v tem času lahko peč dodatno naložite brez ponovnega vžig. Delovanje kotla upravlja tovarniško vgrajena digitalna regulacija s pomočjo lambda sonde, senzorja temperature v kurišču kotla, motorja za upravljanje vsesavanja primarnega in sekundarnega zraka ter menjavo števila vrtljajev tlačnega ventilatorja na izhodu dimnih plinov iz kotla. Kotel se vgrajuje na instalacijo centralnega ogrevanja posredno prek trojnega termostatskega ventila in akumulacijskega zbiralnika (kot cas, cas b, cas s, cas bs). Kotel je preizkušen in certificiran po normi en 303-5:2012 in zadostuje razredu 5. Proizveden je v skladu z normo iso 9001 in iso 14001.

 

lastnosti

Toplovodni kotel za centralno ogrevanje je predviden za kurjenje s poleni, z vsebnostjo vlage pod 25 %.
Sodobni kotel, v katerem po principu pirolize kurivo temeljito izgoreva, s čimer je potreba po čIščenju minimalna (odvisno od kvalitete drv in obremenitve kotla).
Konstrukcijske rešitve vodenja plinov izgorevanja in njihovo dodatno izgorevanje zagotavljajo visoko stopnjo izkoristka kotla, kar ga naredi izredno varčnega.
Ekološko je sprejemljiv, saj dosega nizke vsebnosti škodljivih sestavin v izhodnih plinih.
Troje velikih vratc in ležIšče kotla omogočajo nalaganje velikih kosov kuriva ter preprosto čIščenje in vzdrževanje.
Predviden je za vgradnjo v odprte ali zaprte sisteme centralnega ogrevanja, izključno prek akumulacijskih zbiralnikov (cas).
Dostavljen je s tovarniško povezanimi kabli in vgrajeno regulacijo kotla, ki ga upravlja.
Tovarniško vgrajena regulacija upravlja kotel s pomočjo lambda sonde, senzorja temperature in ležIšča kotla, motorja za upravljanje vsesavanja primarnega in sekundarnega zraka ter z menjavo števila vrtljajev tlačnega ventila na izhodu dimnih plinov iz kotla.
Možna nadgradnja gsm sporočanja in modula za vodenje dveh krogov gretja prek mešalnih ventilov po zunanji ali sobni temperaturi (dodatna oprema).
Kotel je preizkušen in certificiran po evropski normi en 303-5:2012 ter zadostuje razredu 5. Proizveden je v skladu z normo iso 9001 in iso 14001.

tehnični podatki

ni podatkov