Peletni kotel ETA PE-K

  1. prekucna rešetka
  2. nastavljiv motor za sekundarni zrak
  3. vroča šamotna zgorevalna komora
  4. zaščita pred čezmernim polnjenjem
  5. plamenica
  6. polž za odstranjevanje pepela z rešetke
  7. polž za odstranjevanje pepela z izmenjevalnika toplote
  8. regulacija
  9. upravljalna plošča v sprednjih vratih
  10. izolacijska vrata

 

A. vmesna posoda za pelete (pri kotlu z vmesno zalogo 90 kg goriva je dnevni čas transportiranja peletov iz zunanjega zalogovnika v kotel zmanjšan na 1-krat do 2-krat na dan po 10 min pri moči 35kW in 3-krat do 4-krat po 10 min pri moči 90kW.

B. varnost s komoro celičnega kolesa (zagotavlja absolutno varnost pred povratnim plamenom. Peleti se s pomočjo polža na celičnem kolesu dozirajo iz vmesne posode. Rezanje peletov zato ni potrebno in obraba tesnilnih robov je s tem zagotovljena skozi celotno življenjsko dobo kotla

C. popolno odpepeljevanje v odstranljiv zabojnik za pepel (pepel z rešetke in leteči pepel se samodejno odvaja prek dveh polžev brez zastojev v posodo za pepel)

D. sesalni vlek (z uravnavanjem števila vrtljajev ventilatorja, tih in varčen, moč neodvisna od vleka dimnika, brez nadtlaka v zgorevalni komori – brez nevarnosti prašne eksplozije)

E. najboljši izkoristek goriva s pomočjo lambda sonde (za čisto izgorevanje in visok izkoristek je kotel serijsko opremljen z lambda sondo, s pomočjo katere se optimizira dovod zraka glede na moč in različne lastnosti /kakovosti peletov.

F. Samodejno čiščenje izmenjevalnika toplote (Čiščenje poteka popolnoma samodeno z virbulatorji, ki ne izvajajo samo strganja. Pri premikanju navzgor se napnejo proti vzmeti. Gibanje navzdol poteka z udarcem iz vzmeti, s čimer se stresejo tudi najdrobnejši delci letečega pepela)

 

ETA touch- dostopno vedno in povsod

Odličen nadzor nad celim ogrevalnim sistemom

Preprosta regulacija preko zaslona na dotik omogoča enostavno in vam prijazno upravljanje. Z upravljalno ploščo ETAtouch lahko svoj kotel preko pametnega telefona, tabličnega računalnika ali osebnega računalnika upravljate na daljavo, če imate v kotlovnici na voljo vtičnico za priključitev kotla na lokalno omrežje z internetno povezavo.

V krmilnik lahko že nekaj dni pred odhodom na počitnice vnesete dan odhoda in dan vrnitve. Ogrevanje bo v tem času zmanjšano in preden se vrnete se bo ponovno zagnalo. Z daljinskim upravljanjem pa lahko preko pametnega telefona že na poti preklopite na želeno delovanje.

“meinETA” omogoča dostop po vsem svetu

Oddaljeni dostop je strankam družbe ETA omogočen preko brezplačne spletne aplikacije “meinETA”. Po prijavi v to aplikacijo je kotel spletno dostopen iz poljubnega kraja po vsem svetu, prek tabličnega ali osebnega računalnika v dnevni sobi, preko računalnika v hotelu in vsakega pametnega telefona. Dostop do kotla je zaščiten z uporabniškim imenom in geslom.

Možno delovanje daljinskega upravljanja kotla si lahko ogledate na naslovu www.meinETA.at.

 

Različice za optimalno skladiščenje peletov:

S sesalnim transportom peletov v kotel je omogočena razdalja od zalogovnika do kotla 20m, zalogovnik pa je lahko bodisi nad ali pod kotlovnico. Za prilagajanje obstoječega prostora priporočamo naš modularni sistem polža za odvzem. Zalogovnik je s kotlom povezan z dvema gibljivima cevema DN 50, pri čemer se ena uporablja za sesanje peletov, druga pa za vračanje zraka v zalogovnik.

Skladiščenje s transportnim polžem Zagotavlja zanesljiv transport, popolno praznjenje, veliko mero prilagodljivosti in tiho delovanje. Peleti se do vmesnega zalogovnika sesajo preko gibljivih cevi do max. 20 m dolžine.

Skladiščenje s pnevmatskim transportom Zagotavlja enakomerno praznjenje zalogovnika. Primeren, kadar ni mogoča vgradnja transportnega polža. Sesalne sonde se preko gibljivih cevi s samodejno preklopno enoto, ki je vgrajena na prehodu skozi zid združijo v sistem, mesto sesanja pa se lahko popolnoma prilagodi razpoložljivemu prostoru. Peleti se do vmesnega zalogovnika sesajo preko gibljivih cevi do max. 20 m dolžine.

Skladiščenje v silosu ETA box Primeren, kadar nimate skladiščnega prostora, vendar imate dovolj površine za postavitev silosa. Pri tem je potrebno upoštevati zakonodajne predpise. Prednosti so preprosta vgradnja, z ustrezno zaščito pred UV žarki in dežjem pa je mogoča postavitev tudi na prostem. Peleti se do vmesnega zalogovnika sesajo preko gibljivih cevi do max. 20 m dolžine.

Skladiščenje v podzemnih posodah izven bivalnih prostorov Primeren, kadar nimate skladiščnega prostora, vendar imate dovolj površine za postavitev silosa. Pri tem je potrebno upoštevati zakonodajne predpise. Prednosti so preprosta vgradnja, z ustrezno zaščito pred UV žarki in dežjem pa je mogoča postavitev tudi na prostem. Peleti se do vmesnega zalogovnika sesajo preko gibljivih cevi do max. 20 m dolžine. Primeren, kadar v bivalnih prostorih nimate dovolj prostora za skladiščenje pelet. Posode so združljive z ETA sesalnim sistemom. Peleti se do vmesnega zalogovnika sesajo preko gibljivih cevi do max. 20 m dolžine.