Peletni kotel BIODOM 27 model 2010

Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja ki ustvarja podtlak odvajajo skozi  štirideset cevnih izmenjevalcev – turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevani medij.

Posebnost modela BIODOM 27m 2010 je velika količina kotlovske vode, zaradi česar je primeren tudi za večje objekte in instalacije z velikimi oscilacijami odjema toplote.

Za regulacijo gorilnika skrbi krmilnik s programom v povezavi s temperaturnimi senzorji, ki spremljajo različne parametre delovanja kotla ( dimni plini, temperatura kotlovske in povratne vode).

Zanesljivost kotla BIODOM m 2010 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in vzdrževanju. BIODOM je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z vključno avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet. 

Namensko razvit krmilni sistem omogoča permanentno kontrolo vseh nastavljenih vrednosti ter samodejno prilagajanje moči, kar omogoča optimalen izkoristek toplotne energije in s tem dodaten prihranek pri letnem ogrevalnem strošku. Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja, kar se lahko spremlja na preglednem zaslonu skozi celoten proces.

Dnevno – tedenski  zalogovnik pelet  je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjen na vrhu polžnega transporterja energent nalagamo v gorilnik narejen iz posebne litine, ki vzdrži visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla.

Različica » G » ima tovarniško vgrajen pretočni grelnik sanitarne vode, s katerim lahko sanitarno vodo skozi celo leto ogrevate na okolju prijazen način.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek. Kotel BIODOM se uvršča v sam vrh kakovostne lestvice, kar dokazuje z doseganjem normativov po normi EN 303-5 v najstrožjem razredu 3.

Lastnosti:
– Ogrevalna površina: od 80 do 450m2
– Termična moč od 7,8 do 30,6 kW
– Izkoristek nad 92%
– Dimniški priključek fi 80
– Dovod zraka fi 50
– Kapaciteta vode 142 litrov
– Zalogovnik pelet 210 kg
– V x Š x G = 142 x 100 x 80 cm
– Masa: 312 kg

 

Related Products