Kotel na polena KWB Classicfire 18/28 kW

Novi ogrevalni sistem KWB Classicfire na polena v področju moči 18/28 kW združuje klasično ogrevanje na les z modernim udobjem. Z največjim polnilnim prostorom za polena v velikosti 185 litrov v svojem razredu omogoča dolge intervale dolaganja. S pomočjo opcijskega avtomatskega vžiga se lahko individulano določi čas vžiga: prijetna toplota vas pričakuje, kadarkoli se vrnete domov. Za večjo prilagodljivost v prihodnosti je kotel KWB Classicfire na polena serijsko opremljen s prirobnico za peletni modul, kar omogoča nadgradnjo v kombi kotel v kasnejšem času.

Za visoko kvaliteto izgorevanja in nizke emisije skrbi lambda sonda. Najprimernejša je kombinacija  KWB Classicfire s KWB hranilniškimi sistemi, le tako se toplota najprimerneje izrabi.

  • Najvišji komfort z dolgimi dolagalnimi intervali omogoča največji polnilni prostor v svojem razredu: 185 litrov za ½ m polena in 1/3 m polena zložena prečno
  • Nadgradljiv s peletnim modulom od 2016 – z najmanjšim naporom
  • Ventil za hitro polnjenje: toplota vsakokrat hitro na voljo
  • Dodatna oprema kot opcija: avtomatski vžig, avtomatsko čiščenje toplotnega izmenjevalca in komfortna posoda za pepel

Velikosti moči:
18/28 kW

Namen uporabe:
Eno in dvodružinske hiše, kmetije

Cena brez ddv:

KWB Classicfire tip CF2 18       8.190,00 €

KWB Classicfire tip CF2 28       8.390,00 €

Ob naši montaži se obračuna 9,5% ddv.

Zahtevajte ponudbo

KWB Classicfire prospekt

 

Ključne prednosti:
Velik polnilni prostor za dolge intervale dolaganja

Najvecji polnilni prostor v svojem razredu z 185 litri volumna je zasnovan za polmetrska polena in omogoca izredno dolge intervale dolaganja polen.

Razkošna sprednja vrata poskrbijo za udobje pri ogrevanju. Dodatno so na voljo samostojna vrata za vžig. Posebno odsesavanje dimnih plinov, ki nastanejo pri odpiranju poskrbi, da le ti ne izstopijo v prosto..

3-krat deljeni kotel za hitro in enostavno montažo

Kotel na polena se lahko deli v tri module. S tem se omogoci hitra montaža in enostavnejši vnos v ozke kotlovnice. KWB Classicfire kotel na polena se na desni strani lahko namesti neposredno na steno prostora in s tem privarcujete na prostoru v kotlovnici.

Enostavna regulacija z dvojnim upravljanjem

Z novo regulacijo KWB Comfort 4, KWB postavlja nadaljni mejnik v inovativni regulacijski tehniki. Inteligentna regulacija z dvojnim upravljanjem omogoca narejeno po meri in stroškovno optimirano oskrbo s toploto, kot tudi izredno udobno delovanje vaše ogrevalne naprave.

Preizkušeno vrtljivo kolo z dvema tipkama in barvni zaslon na dotik omogocajo prilagodljivo upravljanje. Struktura upravljanja je intuitivno zgrajena in podprta z graficnimi elementi – to zagotavlja enostavno in prilagodljivo rokovanje vašega ogrevalnega sistema.

Posoda za pepel za cisto praznjenje in malo dela

Za vec udobja poskrbi opcijska posoda za pepel. Ta ni trdno namešcena na kotlu, ampak spravljena pod njim, kar privarcuje na prostoru. Po potrebi se namesti neposredno pod vrata za vžig. Tako se lahko s priborom za cišcenje kotel ocisti pepela, brez da bi umazali kotlovnico. Set za cišcenje je pri novem KWB Classicfire dobavljen skupaj s kotlom.

Še vec udobja z dodatno opremo

Na željo se KWB Classicfire nadgradi z  avtomatskim vžigom. Tako se lahko kotel polno naloži s poleni in nastavi cas vžiga za avtomatski vžigalnik. Vseeno kdaj se vrnete domov, pricaka vas prijetna toplina. Opcijsko se lahko izbere tudi avtomatsko cišcenje toplotnega izmenjevalca.

Preizkušena tehnologija lesnega uplinjevanja za nizke emisije

Visokotemperaturna gorilna komora zagotavlja naprimernejše izgorevanje. Izgorevalni zrak se dovaja preko loceno reguliranih loput primarnega in sekundarnega zraka. Rezultat so minimalne emisijske vrednosti, zalo majhen ostanek pepela in nizka poraba polen.

Ventil za hitro polnjenje – toplota vsakokrat hitro na voljo

Ce je hranilnik hladen, preklopi tako imenovani ventil za hitro polnjenje, ko je potreba po toploti. Tako se ne napolni celoten hranilnik s toploto, ampak samo zgornji del. S tem se omogoci, da so ogrevalni krogi ter posledicno prostori hitreje oskrbljeni s toploto. Šele po ogretju prostorov se napolni preostnek hranilnika. Tako vam ogrevanje na polena pomaga pri varcevanju!

Nadgradnja na kombi kotel kadarkoli enostavno izvedljiva

Novi kotel KWB Classicfire na polena  je na levi strani opremljen s prirobnico za peletni modul. Od 2016 se kotel na polena lahko enostavno nadgradi s peletnim modulom v kombi kotel. Vse to z garancijo nadgradnje tudi po 15 letih.

Pri peltnem modulu KWB stavi na preizkušeno Easyfire kvaliteto, ki je medtem že vec kot 60.000-krat v uporabi pri strankah. Kombi kotel je možno kombinirati z vsemi KWB transportnimi sistemi – tudi polžni sistemi so mogoci.

Related Products