Kotel na pelete Pellson X3 in Pellson X1

Peletna kotla Pellson X1 in Pellson X3  sta slovenska produkta podjetja Valtis ogrevanje d.o.o. iz Maribora in slovita po izredni enostavnosti za upravljanje in vzdrževanje. Kotla spadata med novejše generacije ogrevalnih naprav, ki za gorivo uporabljata biomaso in sicer pelete. Namenjena sta za individualne stanovanjske hiše in manjše poslovne objekte. Razpoznavna sta po izredni svojstveni obliki, dimenzioniranost kotla pa omogoča, da se lahko montira v zelo majhne kurilnice.

 Z izbranim kotlom dosežemo isto raven udobja kot smo bili navajeni pri oljnih ali plinskih kotlih. Delovanje kotla je povsem avtomatsko, elektronika pa omogoča krmiljenje kotla tako, da hranilnik vode ni potreben. Z dobro konstrukcijsko zasnovo kotla in zelo kakovostno elektronsko regulacijo, kotel dosega nad 91% izkoristka. Ti rezultati se odražajo predvsem na zelo majhnih količinah pepela in nizkih emisijah okolju in zdravju škodljivih primesi v dimnih plinih, ki nastajajo pri gorenju.

peletni_kotel_pelson_x3_prerezKotel je testiran na Fakulteti za strojništvo v Mariboru  in ustreza standardom za pridobitev subvencij v republiki Sloveniji.

V podjetju Praktikum d.o.o smo pooblaščeni za zagon in servisiranje vseh kotlov Waltis.

 

Tedenski zalogovnik za pelete 

Izolacijska obloga kotla je konstruirana tako, da sočasno tvori tudi tedenski zalogovnik v katerega lahko nasujemo do 180 kg peletov. Doziranje peletov  v izgorevalno komoro se vrši povsem avtomatsko. Količina peletov v tedenskem zalogovniku zadostuje tudi do 10 dni gorenja

tedenski_zalogovnik_za_pelete

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddaljen zalogovnik za pelete

Sodobna rešitev avtomatskega doziranja peletov iz oddaljenega zalogovnika je namenjena tistim uporabnikom, ki imajo na voljo dodatni prostor za postavitev večjega zalogovnika. V tem primeru nam tedenski zalogovnik služi kot prostor za namestitev dozirnega sistema in presip peletov v sam dozirni sistem kotla. Za povprečno individualno stanovanjsko hišo velikosti cca 180 m2  stanovanjske površine bi v sezoni porabili okoli 4000 kg peletov, kar zadostuje že 7 m3 velik zalogovnik.

oddaljeni_zalogovnik_peletet

 

 

 

Elektronska regulacija kotla

elektronikaDelovanje  elektronske regulacije je povsem avtomatsko, uporabniku pa na prvem  mestu nudi izredno enostavno upravljanje. Deluje na petih različnih  stopnjah moči, kar pomeni da se moč kotla avtomatsko regulira glede na  potrebe oziroma temperaturne spremembe v prostorih.

 

 

Peletni gorilnik

peletni_gorilnikGorilnik na pelete je narejen iz visoko ognje odporne inox pločevine, kar pomeni dolgo življenjsko dobo gorilnika. Proces vžiga, doziranja peletov in čiščenje gorilnika poteka povsem avtomatsko. Gorenje peletov se vrši v komori gorilnika, kjer se ob pravilnem razmerju primarnega in sekundarnega zraka  vrši proces popolnega izgorevanja peletov. Dimni plini potujejo navzgor po zgorevalni komori, nato pa se porazdelijo po cevnem izmenjevalcu, kjer pri izstopu v dimnik dosežejo optimalno izstopno temperaturo dimnih plinov.

 

 

 

Avtomatsko odvajanje pepela

Pepel je produkt zgorevanja, nastala količina pa je odvisna od kvalitete kurjene lesne biomase. Čiščenje gorilnika in odvajanje pepela se vrši avtomatsko. Odlaga  se v posebno posodo za pepel in je zaradi lažjega dostopa in čiščenja nameščena na sprednji strani kotla. Praznjenje pepelne posode se vrši 2 do 3 krat na mesec.

avtomatsko_odvajanje_pepela

 

 

Related Products

Kotel Centrometal EKO-CK P / EKO-CKB P
Kotel Centrometal EKO-CK P / EKO-CKB P
Cena od 1.930,00€ brez ddv